שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/04/2014 | 15:25 | מאת: גיא מוזס

אני יוצא דופן משאר חולי האוסידי משום שאצלי זה מתבטא במחשבה אחת והיא רק עירנות לבליעת רוק נראלי שזה אובססיה טהורה האם אוכל להפטר מהמחשבה הזאת באיזשהוא שלב בחיים או שהיא לנצח?

היי גיא, אינך יוצא דופן. OCD יכול להגיע בכל מיני צורות, ויכול להתבטא בכל מיני רמות. יכולה להיות רק מחשבה אחת, כביכול ללא טקסים (פרט לניסיון לא לחשוב אותה, שגם הוא נחשב בעיניי לטקס), ויכולות להיות מחשבות רבות בנושאים שונים. אין סיבה לחשוב שהמחשבה הזו תישאר איתך לכל החיים. עם טיפול נכון, ה- OCD יכול לחלוף ולא לשוב יותר. חשוב לציין שזוהי אינה מחלה, אלא בעיה פסיכולוגית, כמו כל שאר סוגי החרדה. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון, כעסים ועוד אתר הבית: www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית