קריטריונים לקריאה לעו"ס

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

29/05/2005 | 03:27 | מאת: ערן

שלום! רציתי לברר האם אדם יכול לקרוא לעובדת סוציאלית למשפחה שנראית לו כזקוקה לטיפול סוציאלי? מהם הקריטריונים שלפיהם מחליטים האם משפחה/אדם מסויים/ים זקוק/ים לעו"ס? מהם הקריטריונים שלפיהם עו"ס מחליטים אם צריך להוציא ילדים מבית הוריהם - האם לדעת הילדים עצמם יש משקל בנושא? אודה לכם על התשובות - או אם תפנו אותי למקום שאוכל לקבל תשובות.

06/06/2005 | 16:45 | מאת: טלי וינברגר

ערן שלום רב, יש מליון סיבות לעירוב עו"ס במשפחה: החל מילד עם בעיות שונות, משפחה במשבר, קשיש שזקוק לסיוע סיעודי, אלימות במשפחה, שכול מסיבות שונות, נכות ועוד ועוד. הקריטריונים להוצאת ילדים מהבית גם הם מורכבים מאד ונתונים לשיקול דעתה של ועדת החלטה שמורכבת ממספר אנשים כולל פקידי סעד. למקרה ויש לך איזשהו מקרה שאת מתלבטת לגביו, תוכלי להתקשר ללשכת הרווחה המקומית לדווח על המקרה שלך ולבדוק איתם מה ניתן לעשות. אשמח לענות על כל שאלה נוספת. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית