גבר שמתערב ללא הרף. מה עושים?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/12/2016 | 09:29 | מאת: יפעת

בעלי כבן 60. כל פעם יש לו דחף להתערב כשאני מדברת עם אחרים. או עם הבנים. הוא מתקן, מעיר, משפץ, מדייק, גם כשאני מדברת עם אחד הבנים ולבן לא מפריע ולא מעיר לי ומכבד אותי, הוא חייב להתערב ולומר להגנת הבן: "את כבר אמרת לו את זה מדוע את חוזרת על דבריך"?? אני ביחסים מאד טובים עם הילדים שלי ומאד מאד חמה כלפיהם, הם מעולם לא פוגעים בי, ולבעלי יש תמיד מין דחף נפשי להתערב. כשהוא מדבר עם אנשים או עם יילדיי, אני לעולם לא מתערבת לו כשהוא מדבר עם אחרים. תמיד תמיד מכבדת אותו וזה לא הדדי. כמה שדיברתי איתו על זה, זה עוזר לזמן קצר. מה עושים. זה מאד מאד מקומם ומשפיל.

שלום ובכן מדובר על התנהלות או התנהגות מובנת אשר הפכה להרגל והשאלה העיקרית מדוע ומהן הסיבות שהביאו אותו לחוסר הכבוד והערכה אליך בסיטואציות שאת מתארת. לעניות דעתי מנסיון של התנהגויות דומות, ההערות שלך נופלות על אוזן ערלה, האופציה היחידה היא לנסות להביאו למודעות והכרה שתבוא מגורם שלישי שאינו נחשב אינטרסנטי כפי שהוא תופס אותך. ניתוח נכון של המצב או הסיבות שמביאות אותו להתנהג כך ובהמשך "לימוד" תקשורת ראויה יש בהם כדי לתקן ולשנות. אם תרצו אתם מוזמנים לתאם פגישה על מנת שנוכל להסדיר התנהגות חושבה זו אשר יש בה קשר ישיר לכבוד אמפטיה והערכה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות