האם כדורי שינה משפיעים על דום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/12/2016 | 14:58 | מאת: אלעד

לאנשים בעלי נטיה לנחור, ובכלל. האם נטילת כדורי שינה גורמת (או מחמירה) לדום נשימה בשינה? מה הסיבה לכך? יש הוראה למניעת נטילה במקרים כאלו? והאם מלטונין זה גם בעייתי? ומה לגבי תוספים טבעיים מרגיעים, כמו פסיפלורה, או התוספים של רגיעון וכדו? יש גם כדורים על בסיס אנטיהיסמין, מה לגבי זה? תודה

כדורי השינה הוותיקים המשתייכים למשפחת הבנזודיאזפינים עלולים לגרום לדיכוי נשימתי קל ולכן מומלץ שלא להשתמש בהם במקרים בהם קיימת הפרעת נשימה בשינה משולב ת עם הפרעה ביכולת להרדם וביכולת לשמר את רצף השינה. קיימות תרופות שינה חדישות יותר בהן הבעיה לא קיימת. לדבי הטיפול בנוגדי היסטמין. מדובר בשימוש בנוגדי היסטמין מן הדור הראשון שאחת מתופעות הלוואי שלהן היא יצירת מצב של עייפות וישנוניות. תרופות אלו אינן מדכאות נשימה אך הבעיה העיקרית בהן היא התמשכות הפגיעה בערנות אל תוך שעות הבוקר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות