התעוררות מחנק

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

04/04/2015 | 01:37 | מאת: ניב

שלום, אשמח אם אוכל לקבל פחות או יותר תשובה לבעיה שלי. יש לי מקרה שקורה לי באמת אולי פעמיים או 3 בחיים, והפעם האחרונה שזה קרה היה לפני 3 ימים, שפתאום אני קם עם חנק בגרון כאילו משו נתקע לי בגרון, ואני ממש משתנק ונחנק ועושה קולות כאילו משו תקוע לי בגרון וחוסם לי את קנה הנשימה, רק אחרי בערך 20 שניות פחות או יותר זה עובר. אין לי אסתמה או כל דבר אחר. לפי דעתי זה פשוט שבאמצע השינה אני בולע רוק בקנה הנשימה ואז נחנק. האם זה הגיוני? החוויה עצמה פשוט מפחידה ומלחיצה אותי כל פעם שזה קורה , פשוט כאילו משו נתקע לי בגרון וחוסם לי תאוויר ..

פעמים רבות מדובר במצב של חזרת תוכן קיבה חומצי דרך הושט. ברגע שמעט חומצה מהקיבה נוגעת באזור מיתרי הקול נוצר כיווץ הגורם לתחושת מחנק. התופעה מוכרת. היא אינה מסכנת חיים אך בהחלט לא נעימה. הטיפול המומלץ הוא ראשי לכל היגייני. יש הרחיק את שעת האכילה משעת השינה בכשלוש-ארבע שעות. להימנע ממאכילים עתירי שומן או מטוגנים בשעות הערב. סוגים מסוימים של ירקות במיוחד ממשפחת הסולניים, להימנע בד"כ משתיית יין אדום בשעות הערב. אם עדיין לא משתפר ניתן לפנות לרופא ולקבל תרופה נוגדת חומציות. את התרופה יש לקחת בשעות הערב. החזר ושטי של מיצי קיבה איננו הסיבה היחידה ובמידה ונשלל יש להמשיך ולברר הסיבה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות