הפרעת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

11/03/2015 | 23:24 | מאת: עוז

שלום ד"ר רוזנצוויג, בשנתיים האחרונות שמתי לב שיש לי הפרעת שינה שמונעת ממני לתפקד ביום יום. אני בן 26 ומשתדל לחיות באורח חיים בריא עם תזונה נכונה ופעילות גופנית, הנושא עלה לאחר תחילה של זוגיות ושינה משותפת עם בת זוגתי. את הבעיה אני מנסה לאבחן בעצמי, ואלה המסקנות שהגעתי אליהן: 1. בזמן שינה אני רגיש יותר מדי לגורמים חיצוניים - החושים שלי: שמיעה, מגע, וראייה מעירים אותי משינה גם כשהגירוי מאוד נמוך כמו אור שבוקע מהדלת, צליל לחיצה על כפתור ונגיעה רכה בגוף. 2. לאחר שאני מתעורר יש לי קושי בלחזור לישון 3. לאחר שינה שבה אני מתעורר מס' פעמים במהלך הלילה התופעות הבאות מתרחשות: כאבי ראש - ההרגשה היא של לחץ לא פוסק על איזור ספציפי במוח, חרדות ופחדים, דכאון, חוסר ריכוז, קושי בלפתור בעיות מורכבות,יובש בשפתיים, שרירים רפויים מהרגיל ונימול הולך וחוזר בגפיים. התופעות לא מאפשרות לי לקיים אינטרקציה תקינה עם אנשים ופוגעת ביחסים עם אנשים בבית בעבודה ובזוגיות. דעתך חשובה לי, תודה.

מדובר במצב של דריכות יתר. המצב יכול להגרם עקב מתכחים. המעבר לחיי זוגיות עם שינה משותפת קבועה הינו גורם אפשרי. ממליץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות