בעיות שינה וקנאביס רפואי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/11/2014 | 17:38 | מאת: רון כהן

אייל שלום, אני בחור כבן 40 שהחל לפני למעלה משנה לסבול מהפרעות שינה. במהלך הטיפול שעברתי נטלתי כדורי שינה מכל מיני סוגים כגון: נוקטורונו, בונדורמיל, סטילנוקס, אמביאן, מלוטונין, תרופות טבעיות שונות (כולל תמציות סיניות), אלא שהתרופות עזרו לתקופות קצרות אך לא מעבר לכך, וגם גרמו לכל מיני תופעות לוואי כגון דכאון וחוסר מרץ. בשלב מסוים גם קבלתי כדור ממש קטלני שנקרא מירו (myro), שהוא ממש עזר כי הרדים אותי מיד אבל הוא הרדים אותי באופן כזה שלא יכולתי להתעורר בכלל, וכאשר התעוררתי לא יכולתי לתפקד משך שלושה ימים רצופים לרבות סחרחורות, איבוד הריכוז, חוסר חשק, חוסר עירנות, מחשבות מוזרות וכיוצב'. בשלב מסוים התייאשתי לגמרי ונועצתי עם מרפא בצמחים שהמליץ לי על קנאביס רפואי ומטבע הדברים לא יכול היה לספק לי אותו. מרוב הייאוש בו הייתי נתון החלטתי לנסות והשגתי בעצמי לצורך הנסיון כמות קטנה. הייתי מאד סקפטי וגם די התנגדתי לזה, אבל מחוסר ברירה ניסיתי. התוצאות היו מדהימות כי בעיות השינה נפתרו וגם ללא כל תופעות לוואי, ויותר מזה אני לא צריך ליטול את זה כליום אלא מספיק פעם פעמיים בשבוע וזה עוזר לי כל השבוע. הלכתי לרופא המשפחה וספרתי לו והוא הבין מיד ואפילו הסכים עמי אבל אמר לי שלא יתנו לי רשיון לקנאביס. למרות הכל מילאנו יחד בקשה אך היא הוחזרה בטענה שיש לתמוך אותה בחוו"ד מתאימה. הלכתי למרפאת השינה בה נבדקתי ואמר לי הרופא המומחה שהוא לא יכול להמליץ לי על זה אפילו שזה נכון והוא לא יכול לעזור לי. הייתי אצל נוירולוגית ששלחה אותי לבדיקת eeg וגם היא בסופו של דבר רשמה לי שהיה מומלץ לי להמשיך בקנאביס אבל לא יכולה ליתן שום חוו"ד מעבר לזה. יש מצב שבו רופאים מבינים שזה עוזר ופותר בעיות רפואיות, ומצד שני לא מוכנים לנקוף אצבע כדי לעזור לחולה לקבל את התרופה באופן חוקי. אני נמצא במצב של תסכול כי אני נאלץ להשתמש בתרופה באופן לא חוקי וזה כשלעצמו מאד מפחיד, מה גם שחשוב לי שזה יהיה מוסדר כתרופה כי זה משמש אותי כתרופה. האם תוכל להמליץ לי מה לעשות בשלב הזה. למשל, ממי עלי לקבל חוו"ד? איך אני מוכיח את הקשר בין התרופה לפתרון המחלה? מה אני עושה כדי לקבל תרופה שעוזרת לי לנהל חיים נורמליים לאחר שהגעתי למצב שכמעט אבדתי את מקום עבדותי בשל בעיות השינה, שלא לדבר על המצב הבריאותי והמנטלי שהגעתי אליו בשל חוסר השינה. מה עושים??? help

מתוך פנייתך עדיין אינני מבין האם קבלתה אבחנה מדויקת ואילו בדיקות בוצעו לצורך האבחנה.

23/11/2014 | 13:01 | מאת: רון כהן

אין שום אבחנה רפואית מוסמכת בתוך התהליך, כי כאשר הייתי במכון שינה נבקדתי בשינה על ידי כדור שינה, ולמרות שהיו לי 18 התעוררויות בשעה (שהבנתי שזה הרבה), עיקר הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להגיע למצב של הירדמות, ואת זה מכון השינה לא יכול לפתור, משום שרופא השינה הסביר לי שמדובר בבעיה קוגנטיבית, ולאו דווקא בעיה שקשורה בהפסקות נשימה. על כל פנים, השאלה מחדדת את האבסורד שבמצב הקיים, כי רופאים יעדיפו לתת לי כדורי שינה שפוגעים לי בתפקוד היומיומי ועוזרים רק לפרקים, ואז הבעיה מחמירה וצריך להחליף כדור - וזה מה שקרה לאורך שנה שלמה. היו לילות לבנים שנטלתי שני כדורי שינה (מסוגים שונים) ועדיין לא הצלחתי להירדם. בו בעת שיש תרופה טבעית שמנטרלת את הבעיה לגמרי, ולא גורמת לי לתופעות לוואי. אז אני צריך עכשיו להבין איך אני דואג שהתרופה הזאת תירשם לי כתרופה. מה אני צריך לעשות. איזה חוו"ד אני צריך להביא, וממי? מאיזה סוג של רופא? כל רופא שהלכתי במסגרת הקופה (נוירולוג או מומחה שינה) אומר לי שהוא מבין את הבעיה אך הוא לא יכול לתת חוו"ד כזאת. אז מי כן? האם לדעתך אני צריך לקבל חוו"ד רפואית מגורם פרטי, ואם כן, איזה סוג של רופא והאם אתה יכול להמליץ על רופא פרטי שיכול לתת חוו"ד שתהווה בסיס לפניה חדשה למשרד הבריאות. אני מוכן ללכת עם הנושא הזה עד בית המשפט אם צריך, כי אני משוכנע ב- 100% בצדקתי מתוך שאני הוא האדם החווה את התרופות ומגיב אליהן, ולא שום רופא שבעולם. ואני צריך לקבל תרופה שאני יודע בוודאות שעזרה לי לתפקד באופן רגיל ביום יום, מה שאף תרופה אחרת לא הצליחה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות