איך משקמים את השינה הטבעית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/04/2014 | 16:33 | מאת: אלי

שלום רב, אני בן 30, סובל מבעיות שינה על רקע של סטרס. לפני כחודש וחצי נגמלתי מבונדורמין לאחר שימוש שנמשך כ-7 שנים. מזה כחודשיים אני עושה יוגה מדי יום וגם נוטל ויאפקס במינון 225 מ"ג בהמלצת פסיכיאטר. אני באמת חש הרבה יותר רגוע, אך השינה שלי עדיין לא לגמרי תקינה. עד לפני מספר חודשים לא הייתי נרדם בלי כדורים בכלל, וכעת אני נרדם, אך ישן שינה קלה של 4-5 שעות. סביר להניח שההפרעה בשינה שאני חווה כרגע נגרמה משנים של שימוש בכדורי שינה, אך השאלה היא איך אני משקם את השינה הטבעית של הגוף? האם התופעה הזאת היא הפיכה ומתי עליי לצפות לשיפור במצב? תודה.

ברכות על תהליך הגמילה המוצלח. בסך הכל אתה מתאר מצב סביר וכמובן שצפויים להתרחש עוד שינויים הדרגתיים לטובה אך קשה לנבא את קצב התהליך. במצבים כשלך אני ממליץ להעריך את איכות השינה לא על פי התחושות שלך במשך הלךילה אלא יותר על פי מידת הרעננות בבוקר ומידת העייפות\ישנוניות במשך היום.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות