אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.

פורום פטרת הציפורניים

פטרת ציפורניים הינה זיהום נפוץ בציפורני הרגליים ו/או הידיים, הנגרם מפטריות - תוצאה של הדבקה ישירה ע"י פטריות.

פטרת ציפורניים יכולה להתפתח גם כתוצאה מהסיבות הבאות:

פגיעה (טראומה) בציפורן, לחץ מכני על הציפורן על רקע של מחלות כמו מערכת חיסונית מוחלשת, כלי הדם, סוכרת, שלד ורקמות חיבור והשמנת יתר, חשיפת הציפורניים ללחות, שימוש במתקני רחצה ציבוריים, נעילת נעליים לא מאווררות; כמו כן שכיחותה עולה עם הגיל.

זיהום בפטרת ציפורניים עלול להסב הן נזק אסתטי (סדקים, התפוררות, שינויי צבע, התעבות בסיס הציפורן והציפורן והפרדות הציפורן מבסיסה) והן נזק תפקודי (במקרים קשים יותר לכאב וחוסר יכולת לבצע חלק ממטלות היומיום).

נדיר שפטרת ציפורניים תחלוף ללא טיפול תרופתי. למעשה, בהעדר טיפול, הזיהום הפטרייתי עלולה להחריף ואף להתפשט לציפורניים אחרות. כמו כן, עלול להתפתח זיהום משני ע"י חיידקים.
להמשך...
פרופסור שמר אבנר
פרופסור שמר אבנר
פרופ' שמר אבנר הינו רופא עור בכיר במחלקת עור במרכז הרפואי שיבא תל השומר, בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, פרופ' שמר בעל ניסיון רב שנים בתחום הדרמטומיקולוגיה - תחום העוסק במחלות עור פטרתיות בכלל ובפטרת הציפורניים בפרט. פרופ' שמר מרצה לעיתים קרובות בכנסים, כולל בכנס השנתי של האקדמיה האמריקאית לרפואת עור. משמש כיועץ לבתי חולים רבים בארץ ובעולם וכן חבר באיגודים מדעיים שונים. יו"ר החוג לדרמטו-מיקולוגיה ומחלות הציפוניים בישראל חבר בורד החוג האמריקאי למחלות הציפורניים CND חבר החוג האירופאי למחלות ציפורניים -ENS פרופ' אבנר שמר זוכה להערכה רבה בין עמיתיו הרופאים. פרופ' שמר הקים ומנהל מרפאה לניתוחי ציפורניים וטיפולים של העור בדגש על מתן טיפול אישי, מקצועי, מודרני ועדכני ביותר. המרפאה נותנת שרות למטופלים מכל הארץ ומחו"ל. אודות המרפאה הפרטית פרופ’ שמר הקים מרפאה חדשנית לניתוחי ציפורניים ולטיפולי עור בבית הרופאים לב יסמין בנתניה. במרפאה הוא עושה שימוש בטכניקות ייחודיות ויעילות, ומעניק את הטיפולים והשירותים הבאים: • טיפול בציפורניים חודרניות • טיפול בציפורניים מעוותות • עקירה כירורגית של ציפורניים • כריתת גידולים סרטניים מתחת או סביב הציפורניים • טיפול בפטרת הציפורניים – כולל באזורים נוספים בגוף • אבחון נגעים מתחת לציפורניים • אבחון וטיפול בפסים אורכיים בגוונים שונים בציפורניים • חוות דעת שנייה פרופ' שמר מקבל מטופלים בתיאום מראש מכל הארץ ואף מחו”ל – באופן פרטי או בהסדר עם קופות החולים. הוא מעניק שירות אישי ומקצועי בשפות עברית, אנגלית ורוסית. אודות פרופ' שמר אבנר פרופ' שמר הוא בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב משנת 1989. את התמחותו הוא ערך במחלקת עור ומין בבית החולים רמב"ם בחיפה, כשבמהלכה עבר גם הכשרה במעבדה המיקולוגית. בשנת 1994 הוא עבר הכשרה מקצועית במיקולוגיה אצל פרופ' Roderik Hay בבית החולים Guy's Hospital בלונדון. בשל ניסיונו המקצועי העשיר, הוא זוכה להערכה רבה בקרב עמיתיו ומוזמן לכנסים מדעיים רבים בארץ ובחו”ל. בכנס השנתי של האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, כמו גם בכנסים נחשבים אחרים, הוא אף שימש כמרצה מן המניין. כמו כן, הוא חבר באיגודים מדעיים שונים, לרבות: האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה, האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין ועוד.
חיפוש מתקדם
פטרת ציפורניים
מחבר:רחל
תאריך:5/2/2013
שעה:14:47
אני לא מעונינת לעשות נסיונות עם כדורים כשכבר אחד מהם פגע לי בכבד.שאלתי היא האם כל הטיפולים בלייזר שמכונים מפרסמים עוזר?
אני פשוט לא מכירה מישהו שטיפל בשיטה ועזר לו.כמוכן למה כל התכשירים שקיימים בשוק - אגיספור ולוצריל ומשחות ולקים לא עוזרים?גם אחרי שהציפרן יורדת עם האגיספור היא צומחת בחזרה עם הפטריה.זה נראה לי ממש הונאה למכור את התכשירים האלו הם לרוב גם לא בסל הבריאות.האם באמת אין מושיע חוץ מכדורים לתקופה ארוכה שפוגעים בכבד???
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  פטרת ציפורניים    רחל 
05/02/13 14:47
אני לא מעונינת לעשות נסיונות עם כדורים כשכבר אחד מהם פגע לי בכבד.שאלתי היא האם כל הטיפולים בלייזר שמכונים מפרסמים עוזר? אני פשוט לא מכירה מישהו שטיפל בשיטה ועזר לו.כמוכן למה כל התכשירים שקיימים בשוק - אגיספור ולוצריל ומשחות ולקים לא עוזרים?גם אחרי שהציפרן יורדת עם האגיספור היא צומחת בחזרה עם הפטריה.זה נראה לי ממש הונאה למכור את התכשירים האלו הם לרוב גם לא בסל הבריאות.האם באמת אין מושיע חוץ מכדורים לתקופה ארוכה שפוגעים בכבד???
תנס לייזר. אין לך מה להפסיד עוזר ובגדול.
חיפוש מתקדם