אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.

פורום פטרת הציפורניים

פטרת ציפורניים הינה זיהום נפוץ בציפורני הרגליים ו/או הידיים, הנגרם מפטריות - תוצאה של הדבקה ישירה ע"י פטריות.

פטרת ציפורניים יכולה להתפתח גם כתוצאה מהסיבות הבאות:

פגיעה (טראומה) בציפורן, לחץ מכני על הציפורן על רקע של מחלות כמו מערכת חיסונית מוחלשת, כלי הדם, סוכרת, שלד ורקמות חיבור והשמנת יתר, חשיפת הציפורניים ללחות, שימוש במתקני רחצה ציבוריים, נעילת נעליים לא מאווררות; כמו כן שכיחותה עולה עם הגיל.

זיהום בפטרת ציפורניים עלול להסב הן נזק אסתטי (סדקים, התפוררות, שינויי צבע, התעבות בסיס הציפורן והציפורן והפרדות הציפורן מבסיסה) והן נזק תפקודי (במקרים קשים יותר לכאב וחוסר יכולת לבצע חלק ממטלות היומיום).

נדיר שפטרת ציפורניים תחלוף ללא טיפול תרופתי. למעשה, בהעדר טיפול, הזיהום הפטרייתי עלולה להחריף ואף להתפשט לציפורניים אחרות. כמו כן, עלול להתפתח זיהום משני ע"י חיידקים.
להמשך...
פרופסור שמר אבנר
פרופסור שמר אבנר
פרופ' שמר אבנר הוא מומחה למחלות עור ומין, העוסק בתחום רפואת העור והאסתטיקה הרפואית למעלה מ- 28 שנים. הוא משמש כרופא בכיר במחלקת עור ומין בבית החולים שיבא תל-השומר מאז 1994, ומנהל מרפאה פרטית בבית הרופאים לב יסמין בנתניה. בנוסף, הוא משמש כיועץ לבתי חולים רבים בארץ ובעולם. אודות המרפאה הפרטית פרופ’ שמר הקים מרפאה חדשנית לניתוחי ציפורניים ולטיפולי עור בבית הרופאים לב יסמין בנתניה. במרפאה הוא עושה שימוש בטכניקות ייחודיות ויעילות, ומעניק את הטיפולים והשירותים הבאים: • טיפול בציפורניים חודרניות • טיפול בציפורניים מעוותות • עקירה כירורגית של ציפורניים • כריתת גידולים סרטניים מתחת או סביב הציפורניים • טיפול בפטרת הציפורניים – כולל באזורים נוספים בגוף • אבחון נגעים מתחת לציפורניים • אבחון וטיפול בפסים אורכיים בגוונים שונים בציפורניים • חוות דעת שנייה פרופ' שמר מקבל מטופלים בתיאום מראש מכל הארץ ואף מחו”ל – באופן פרטי או בהסדר עם קופות החולים. הוא מעניק שירות אישי ומקצועי בשפות עברית, אנגלית ורוסית. אודות פרופ' שמר אבנר פרופ' שמר הוא בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב משנת 1989. את התמחותו הוא ערך במחלקת עור ומין בבית החולים רמב"ם בחיפה, כשבמהלכה עבר גם הכשרה במעבדה המיקולוגית. בשנת 1994 הוא עבר הכשרה מקצועית במיקולוגיה אצל פרופ' Roderik Hay בבית החולים Guy's Hospital בלונדון. בשל ניסיונו המקצועי העשיר, הוא זוכה להערכה רבה בקרב עמיתיו ומוזמן לכנסים מדעיים רבים בארץ ובחו”ל. בכנס השנתי של האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, כמו גם בכנסים נחשבים אחרים, הוא אף שימש כמרצה מן המניין. כמו כן, הוא חבר באיגודים מדעיים שונים, לרבות: האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה, האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין ועוד.
חיפוש מתקדם
פטרת קשה
מחבר:קטי
תאריך:27/11/2010
שעה:11:14
אני בגיל 55, מחלות רקע: כולסטרול גבוה,PLT מעל הנורמה 550, לא נוטלת תרופות ,LDH גבוה 750 ,שנים רבות עם פטרת קשה בציפרני הרגל ,כל הזמן משייפת,ניסיתי את כל התכשירים החיצוניים ולא עזר.שומרת שהציפורן לא תתעבה יותר מידיי.מתלבטת כל הזמן אם ליטול תרופה למיגור הפטרת כי היא פוגעת בכבד.מה דעתך ד"ר?
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  פטרת קשה    קטי 
27/11/10 11:14
07/12/10 14:05
אני בגיל 55, מחלות רקע: כולסטרול גבוה,PLT מעל הנורמה 550, לא נוטלת תרופות ,LDH גבוה 750 ,שנים רבות עם פטרת קשה בציפרני הרגל ,כל הזמן משייפת,ניסיתי את כל התכשירים החיצוניים ולא עזר.שומרת שהציפורן לא תתעבה יותר מידיי.מתלבטת כל הזמן אם ליטול תרופה למיגור הפטרת כי היא פוגעת בכבד.מה דעתך ד"ר?
שלום לך אני לא הייתי ממליץ לך ליטול תרופות סיסטמיות לאור הנתונים שלך הייתי מסתפק בטיפול מקומי על אף ההענות הנמוכה לטיפול בברכה דר שמר
חיפוש מתקדם