אטופיק דרמטיטיס בפנים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

28/09/2016 | 19:53 | מאת: עידו

שלום, אני בן 30 וסובל מילדות מאטופיק דרמטיטיס כל השנה. מקום עיקש לטיפול אצלי הוא במצח. נסיון טיפול באלדיל/פרוטופיק לא עזר. בנוסף אני משתמש באנטי-היסטמינים כדי להקל על הגרד. רק משחות פוטנטיות כמו בטקורטן עוזרות. מה אתה ממליץ כדי להימנע משימוש ממושך בסטרואידים בפנים?

אם המעורבות רק במצח - כדאי לבדוק את האבחנה - באם אכן מדובר עדיין בדלקת עור אטופית או במשהו אחר - כמו דלקת עור סבוראית או דלקת עור אלרגית ממגע ניתן לטפל בתכשירים בתכשירים סטרואידים במתן פרואקטיבי, שבו לאחר השגת שיפור תוך טיפול בתכשיר סטרואידי מקומי - יורדים לטיפול כנ"ל פעמיים בשבוע - בצורת יישום כזו - נמנעות תופעות הלוואי של הסטרואידים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור