המנגיומה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/08/2016 | 20:05 | מאת: קרן

שלום רב, ביתי בת 9 חודשים ויש לה המנגיומה ביד. מגיל 4 וחצי חודשים מטופלת בגל פרופרנולול. נאמר לנו למרוח פעמיים ביום עד לביקורת בגיל שנה. בחודש האחרון החלו להופיע פצעים קטנים כמו פריחה, אודם ויובש סביב ההמנגיומה וגם עליה. הפסקתי לשבוע את המשחה ולא היה שינוי והמשכתי שוב ואין שינוי. האם זו תופעה של המשחה למרות שבמשך כארבעה חודשים לא היתה תופעה כזו? האם יש צורך בביקורת לפני גיל שנה בעקבות התופעה הנל? אני מורחת גם קרם לחות בחודש האחרון בגלל היובש כי ה נאמר לי בביקורת הראשונה אבל אין שיפור והזמנתי משחה חדשה ועדיין מופיעים הפצעים לפני שהופיעו הפצעים ההמנגיומה ירדה קצת ודהתה ועכשיו נראית שוב בולטת מעט ואדומה

בחלק מהמטופלים בג'ל פרופרנולול מתפתחת במשך הזמן רגישות לתכשיר יש צורך להפסיק הטיפול - ולהגיע לבקורת לרופא המטפל - לשקילת צורך בטיפול חליפי

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור