אסטמת עור ופיטריאזיס אלבה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

18/08/2015 | 08:57 | מאת: אנונימי

לבתי בת ה16 יש אסטמת עור. בעונות המעבר בשנים האחרונות הופיעו לה מעיין עיגולים אדומים בעלי מראה יבש וקשקשי אשר מגרדים בכפלים בידיים (החלק הפנימי של המרפק), לאחר מרשם של משחות סטרואידיות הגרד והאדמומיות עברו ונותרו באיזור חלקות עור בהירות יותר. עם הזמן זה היה עובר אך בקיץ האחרון חלה החמרה והתפשטות של כתמים אדומים אלה. והתפשטו לגב, ולכל הרגליים מעבר לידיים. משחות לא מספיקות לטיפול בכך ובתי חווה גרד מתמשך והתפשטות נמשכת של אותם כתמים אדומים שהופכים לבנים. אשמח לשמוע אם ישנה אפשרות לטיפול אינטנסיבי או נרחב יותר שיקל על הגרד ויעביר את האדמומיות

הממצאים המתוארים הינם של דלקת עור אטופית הטיפול בשלב הראשון הינו טיפול בסיסי הכולל שימון העור, תכשירים נוגדי דלקת כמו סטרואידים או פרוטופיק/אלידל, ונוגדי גרד (אנטיהיסטמיניקה) במצבים קשים יותר שלא מגיבים לטיפול - טיפולי פוטותרפיה במצבים קשים יותר - טיפולים סיסטמים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור