סבוריאה בקרקפת בן 7.5

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

22/07/2015 | 18:24 | מאת: ליאת

שלום רב, לבני בן 7.5 יש קילופים/ קשקשים עבים בקרקפת בקדמת הראש, אשר אובחנו על ידי רופא עור כסבוריאה סיקה. קיבלנו טיפול במשחה סליצילית אך לאחר שני טיפולים (מריחת המשחה והשארתה כל הלילה) הם טרם ירדו. מה ניתן לעשות? ושאלה נוספת- קראתי שהסבוריאה סותמת את הנקבוביות ומזיקה לשורשים והשיער באיזור המודלק לא יכול לצמוח מחדש. האם נכון הדבר? אני מאוד חוששת ולחוצה כיוון שיש לו נשירה מזה זמן בעקבות הקשקשים הללו ויש הידללות מסוימת באיזורי הקליפות. אשמח להתייחסותך לשתי שאלות אלה, תודה!!

הטיפול אינו רק מריחת תכשיר הסליציל, אלא השארתו למשך הלילה, ובבוקר חפיפה בשמפו צטרימיד וסרוק במסרק סמיך (מסרק כינים). לאחר מספר ימים וסרוק הקשקש יש לעבור לטיפול בתכשיר חפיפה כנגד סבוריאה כמו אלפוסיל. סבוריאה עלולה להפריע לצמיחת השיער.

27/07/2015 | 17:59 | מאת: ליאת

תודה רבה על תשובתך, אשמח להתייחסותך לשאלות הבאות- 1. האם ניתן להשיג את הצטרימיד ללא מרשם? 2. לגבי החפיפה לאחר הטיפול- האם שמפו סבוסל או אגיספור מתאים? 3. לגבי ההפרעה לצמיחה- אם הסבוריאה מטופלת- האם השיער צומח שוב מחדש או שהזקיקים באיזור מתים? אודה מאוד לתשובותיך.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור