ויטמין D

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

27/04/2015 | 08:33 | מאת: אייל

בן 34. סובל מאטופיק דרמטיטיס קשה כל חיי. טופלתי עד לאחרונה בזריקות דיפרוספן תקופתיות. לפני כ3 חודשים התחלתי לקחת ויטמין d במינון של 2000 יחידות ביום. חלה הטבה משמעותית מאוד שמונעת את הצורך בדיפרוספן. מינון נמוך יותר של ויטמין d עזר הרבה פחות. מהו המינון המקסימלי של ויטמין d שניתן לקחת ללא חשש מהרעלה? תודה רבה!

המינון שניתן בעבודות בנושא הינו 2000 IU cholecalciferol מכיוון שמדובר בויטמין שומני - הנאגר בגוף -יש אפשרות של רעילות במינון יתר כדאי להתייעץ גם עם דיאטנית

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור