החמרת פריחה עם אפלומיצין??

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

18/01/2015 | 23:33 | מאת: טל

בני בן שנתים וחצי. מאז היה בן חודש סובל מיובש ופריחות בפנים ובראש. לא חמור כל כך. בשנה האחרונה מרחתי פעם בשבועים או חודש אלוקום כשהתחילה פריחה ובשאר הזמן קרם לחות. לאחרונה אמרו לי שעדיף אפלומיצין לפנים. לפני שבועיים מרחתי, כמעט ולא היה שיפור ומאז הפריחה אף החמירה ולא עוברת (מאז לא מרחתי דבר מלבד קרם לחות, כיוון שיש יובש באויר). האם יכול להיות שהאפלומיצין גרם להחמרת הפריחה או שזה פשוט היובש? לחזור לאלוקום? הוא לא סובל מגרד כשיש לו פריחות (רק בקרקפת זה מציק לו מאוד) אודה על תשובתך וסליחה שהארכתי

אפלומיצין הינו תכשיר סטרואידי חלש בהרבה מהאלוקום, מה שיכול להסביר ההחמרה. ניתן החליף הטיפול ל Protopic 0.03% פעמיים ביום, תכשיר זה אינו סטרואידי.

20/01/2015 | 14:29 | מאת: טל

תודה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור