אטופיק דרמטיטיס - תגובה לפרוטופיק?

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

23/11/2014 | 15:34 | מאת: מירב

שלום, אני בת 34, סובלת מביטויים שונים של אטופיק דרמטיטיס מילדות, עם מספר שנות הפוגה בדרך... בחצי השנה האחרונה חזר בצורת פריחה במצח, טסטים לאלרגיה נמצאו שליליים. טופלתי בתחילה באלוקום, שמאוד עזר אך אינו מומלץ הרי לטווח הארוך. לפני כחודש וחצי או חודשיים התחלתי בטיפול בפרוטופיק במינון הנמוך על ידי רופאת עור וכן כדורי טלפסט למשך חודשיים. ההנחיה הייתה למרוח פעמיים ביום, אך לאור הרגישות שגרם לי בתחילה והעובדה שהוא שמנוני, נהגתי למרוח רק פעם ביום, לפני השינה. לפני כעשרה ימים החל לי גרד ופריחה במצח. מעין פצעונים. בתחילה חשבתי שזה כי לא מרחתי אותו יומיים ואם אתמיד בטיפול זה יעבור, אבל לא חל שיפור. אז התחלתי לחשוד שמדובר בתגובה לפרוטופיק עצמו והפסקתי למרוח אותו לפני כיומיים. נראה לי שיש הטבה מסויימת אך לא מספיק. שאלתי היא: עד התור שלי אצל הרופאה - עוד שבוע - האם בינתיים ניתן להשתמש באלוקום? או אולי באטופיקלייר? קראתי עליה וטרם ניסיתי. לא יודעת מה משך ההשפעה של הפרוטופיק והאם מותר למרוח דברים אחרים, אם כי כבר הפסקתי להשתמש בו. עדיין חשה רגישות לחום באזור הטיפול. ייתכן באמת שזו תגובה לפרוטופיק? יצויין שיש לי עור מאוד מאוד רגיש. אודה לתשובה מהירה!

יכול להיות מהחומר הפעיל של הפרוטופיק, או מהקרם הנשא. אפשר להשתמש מספר ימים בסטרואיד קל כמו אפלומיצין פעמיים ביום. בהמשך לאחר רגיעה, ניתן לנסות טיפול ב Elidel שדומה לפרוטופיק אך אינו על בסיס שומני.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור