אסטמה של העור-יש תקווה =)

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

19/11/2014 | 02:02 | מאת: אין ייאוש בעולם כלל

היי לכולם, בד"כ אני לא כותבת בפורומים אבל חשוב לשתף אחרים שסובלים מהמחלה,אולי ישתפר מצבם. בכמה מילים על עצמי- אני בת 26 סובלת מאסטמה של העור כבר מגיל ההתבגרות. בתיכון היו לי גירודים מאוד חזקים בשוקיים ומאחורי הברך, היו גם מעט פצעים. בזמנו לא ידעתי שמדובר במחלת עור חשבתי שזה משהו נורמלי(אני בנאדם לחוץ בד"כ) אז הייתי מטפלת בקרם לחות שלא ממש עזר. כתוצאה- נוצרו לי סימני מתיחה שעד היום אני מנסה להיפטר מהם(ולא,לא ירדתי במשקל באותה תקופה).. בכל מקרה, לאחר כשנה בערך הגירודים באותו איזור הפסיקו כמעט לגמרי. אבל---האסטמה של העור לא באמת עוזבת אותך היא פשוט עוברת לאיבר אחר......:0 בשנה הראשונה ללימודיי באוניברסיטה התחילו לי שוב גירודים,הפעם בגב הידיים.. מביך!:/. לשמחתי ולגמרי במקרה דודתי היקרה סיפרה לאמי שיש לה גירודים בידיים (מסיבה אחרת משלי-כתוצאה משימוש בחומרי ניקוי) ושהיא פנתה לרופא עור פרטי ושהוא המליץ לה על קרם נפלא...מאז אני בנאדם מאושר יותר!!:)) ***אז ככה- לקרם קוראים "אקווה קרם" והוא מכיל ויטמין E (באנגלית: Aqueous Cream- enriched with vitamin E ) *הערה קטנה- יש שני סוגים של אותו קרם מאוד דומים בשם, במראה, בצבע וברכיבים(שניהם באריזה דומה בצבע לבן), ניסתי את שניהם ואני באופן אישי מעדיפה את הקרם שהכיתוב עליו מופיע בצבע כחול! (בשונה מהאריזה השניה ששם הכיתוב בצבע תכלת/טורקיז). *הערה חשובה נוספת- חשוב מאוד להתמיד בשימוש. מחוויה אישית שלי בהתחלה בזמן שהיה לי גרד בלתי פוסק ומרחתי את הקרם על הידיים עדיין הרגשתי צורך לגרד מעט, אז הוספתי עוד מהקרם עד לכיסוי ממש(שלא רואים את העור) וזה מאודדד עזר. בנוסף- בהתחלה הייתי מורחת גם לפני השינה וגם בבוקר....בהמשך אחרי תקופה קצרה הגרד נרגע באופן מאוד משמעותי ומאז אני מורחת מעט רק לפני השינה. *טיפ נוסף ולא פחות חשוב- לפני כשנה בערך הלכתי לרופא עור כי הופיע לי גרד בצוואר באיזור קטן וזה נהיה אדמדם כזה ולא נעים, כמובן המליץ על משחה ושאל אותי לגבי סבון הרחצה שבו אני משתמשת אז אמרתי לו את השם של המוצר והוא פסל את זה מיד ואמר לי להחליף ל"דרמקס" אל-סבון אנטיבקטריאלי (לטיפול ולחיטוי בזיהומי עור). אני באופן אישי מרגישה שגם זה עזר לי מאוד ושהאסטמה מופיעה, אם בכלל, לעיתים רחוקות יותר!! כשמגרד לי ואני נמצאת בבית אני רוחצת בסבון הזה את האיזור המגורה ואני מרגישה מיד(!!) שהעור נרגע והגירוד פוסק. אח"כ אני מורחת "אקווה קרם". תודה לאל המצב בכללותו הרבה הרבה יותר טוב מבעבר. אז תזכרו-יש תקווה!! הכי חשוב לא להתייאש כלל!!(; ****החלמה מהירה לכל מי שצריך, מקווה שהצלחתי לעזור וסליחה אם הארכתי במלים****

אכן, שימוש בתכשירי לחות הנו בעל חשיבות רבה בטיפול

26/11/2016 | 21:23 | מאת: גלעד

http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.3082619

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור