שאלה בנוגע לתינוקת בת שנה ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/10/2014 | 13:24 | מאת: ליאת ארז

לרופא שלום, לנכדתי בת השנה ותשעה חודשים הופיעו לפני כ-5 חודשים מספר נקודות אדומות צפופות מתחת לעין. הבת שלי לא התייחסה כ"כ אולם אחר כך השטח האדום גדל ואז ניגשה לרופא ילדים שאמר שמדובר בפטריה רשם משחה. לאחר שלא חל שיפור וההיפך השטח גדל קצת והופיעו קליפו חומות ניגשה לרופאת עור וזו סברה שזה אסתמה של העור ונתנה משחה לשבועיים ולאחר מכן קרם ליובש ואכן לאחר יום כבר חל שינוי לטובה וכעבור מספר ימים הקשקשת נעלמה והשטח נשאר רק אדמומי. בתי הפסיקה לשים ושוב חזרה הקשקשת וכך חוזר חלילה. בתי לא השלימה שזה אסתמה של העור וניגשה לרופאת עור מומחית שסברה שוב שמדובר בפטריה נתנה משחה ואמרה לעשות משטח. תוצאות המשטח יגיעו בעוד כחודש והיא החלה לטפל במשחת הפטריה ובינתיים אין שיפור רציני. מה לעשות? אנחנו מיואשים. יצויין כי במשפחה יש אסתמה של העור וגם אלרגיה נשימתית. מה דעתך? לתשובתך המהירה.

ההופעה החד צדדית אינה אופיינית לדלקת עור אטופית מכיוון שכבר נלקחה בדיקה לפטריות, הייתי ממליץ להמתין לתשובה.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור