טיפול בהקרנות פוטוטרפיה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/10/2014 | 12:42 | מאת: חזי

ד"ר דני שלום בני בן השלש שנים סובל מהאגזמה כבר מגיל חודשיים , לאחרונה רופא עור הציע לנו ללכת לטיפול בהקרנות שנקרא פוטותרפיה , ברצוני לשאול האם אתה ממצליץ על הטיפול הזה ? והאם יש לזה תופעות לוואי? ומה הם אחוזי ההצלחה ? בכבוד רב חזי

30/10/2014 | 11:38 | מאת: חזי

ד"ר דני שלום כ"כ לאחרונה התחילו להופיע על גופו של בני באזור הבטן והגב (דווקא במקומות שלא מגרדים לו בד"כ) מן פצעים מוגלתיים שמאד כואבים לו האם זה קשור לאגזמה? האם הטיפול בזה הוא גם באלוקום או שיש לזה תרופה ספציפית? תודה מראש חזי

ככל הנראה מרכיב זהומי - יש חהוסיף טיפול אנטיביוטי

פוטותרפיה הינו טיפול בעייתי בגיל 3 ומצריך אמצעי טיפול המבוצע במיטה בעת שהילד שוכב, וההורה לצידו, אך מחוץ לשדה ההקרנה. למיטב ידיעתי המכשיר קיים רק בשיבא. מבוצע 3 פעמים בשבוע - סה"כ כ 50 טיפולים. אם מבוצע בידיים מיומנות - הסיכונים נמוכים. באופן עקרוני עלולים להגרם נזקי שמש. הטיפול נשמר למקרים קשים שלא מגיבים לאמצעי הטיפול הבסיסי.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור