כמה הבהרות לגבי החרפה של אטופיק בבן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

21/10/2014 | 16:22 | מאת: איילת

הי דוקטור בן אמיתי. בני בן 8 חודשים נבדק אצלך לפני כחודשיים והמלצת על אמבטיות עם אמול, לחות בדרמקול ופניסטיל - מה שלמעשה עשינו מגיל חודשיים איתו. העור מעולם לא הגיע למצב תקין לחלוטין אבל היה שיפור , בתקופה האחרונה החמרה ברמה שיותר שטח נגוע לא רק באזורי הקפלים , ובקפלים ממש פצעים וגלדים ואודם ניכר סביב. עוד לא השתמשתי באלידל או משחות סטרואידיליות כנראה כי אני רופאה בעצמי (שלא מבינה בעור....גניקולוגית ) וחוששת יותר (דבילי מצידי אני יודעת) , רק אם תוכל להסביר מה פשר ההזהרות לגבי עלייה בסיכון לסרטן בשימוש באלידל מתחת לגיל שנתיים האם מופרך לחלוטין ואין מה לחשוש? , ואם משתמשים למשך כמה זמן או מה הגבול העליון? כמה פעמים ביום? , מתי יש מקום להתחיל משחה סטרואידלית לדוג אלוקום והאם תוכל לרשום את המינון המקובל (שאוכל לרשום מרשם כי בזמנו לא רשמת לנו סטרואידים). המון תודה . שאלה אחרונה ייתכן שיש קשר לעונת המעבר כעת להחמרה ? . מה דעתך מניסיונך על טיפולים אלטרנטיביים (דיקור לדוג') עשוי להועיל?. שוב תודה רבה.

23/10/2014 | 12:19 | מאת: גלית

היי איילת אני לא רופאה אבל קראתי את מה שכתבת ואני גם במחנה שלא ממהר לבחור במשחה סטרואידית כאופציה ראשונה. אני לא מאמינה שזה מסרטן (לא יותר משימוש בפלאפון בכל מקרה), אבל פשוט ממה שקראתי זה יוצר התמכרות בעור. הייתי במקומך מחפשת משחה שלא מכילה סטרואידים ובנוסף כדי להרגיע את העור בחומרים לא מגרים להשתמש רק בסבונים טבעיים (אני מכורה למוצרים של אמה לורה). בהצלחה! את לא חייבת להתייחס לדעתי (בכל זאת לא רופאה), אבל הכל ממקום טוב של לנסות לסייע בעוד דעה

23/10/2014 | 12:19 | מאת: גלית

היי איילת אני לא רופאה אבל קראתי את מה שכתבת ואני גם במחנה שלא ממהר לבחור במשחה סטרואידית כאופציה ראשונה. אני לא מאמינה שזה מסרטן (לא יותר משימוש בפלאפון בכל מקרה), אבל פשוט ממה שקראתי זה יוצר התמכרות בעור. הייתי במקומך מחפשת משחה שלא מכילה סטרואידים ובנוסף כדי להרגיע את העור בחומרים לא מגרים להשתמש רק בסבונים טבעיים (אני מכורה למוצרים של אמה לורה). בהצלחה! את לא חייבת להתייחס לדעתי (בכל זאת לא רופאה), אבל הכל ממקום טוב של לנסות לסייע בעוד דעה

1) כל העבודות בעשור האחרון לא הראו קשר בין חוסמי קלצינאורין (כמו אלידל) ובין גידולי עור. 2) האלידל מאושר לשימוש מגיל 3 חודשים 3) השימוש, פעמיים ביום. בעת השגת רגיעה, ניתן להמשיך שימוש סדיר פעמיים בשבוע 4) אם לא משתפר עם אלידל - לעבור לאלוקום 1X1 5) עונתיות שכיחה מאד ב Atopic Dermatitis 6) אין עבודות מבוקרות שהוכיחו יעילות רפואה משלימה ב Atopic Dermatitis

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור