המנגיומה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/09/2014 | 12:19 | מאת: סיון

שלום רב, הבן שלי בן 9 חודשים עם המנגיומה מאוחורי האוזן. עד כה טופלנו בתרופה בשם פרופפונול למריחה כג'ל 4%. ההמנגיומה כבר לא גודלת יותר אך אין שינוי מהותי בנסיגה שלה. נכון שזה מוסתר אחרי האוזן ולא פוגע אסטטית אבל ההמנגיומה דוחפת לו את האוזן החוצה וזה מראה בלל לא נחמד :( הציעו לנו לנסות לתת לו את התרופה דרך הפה בסירופ וזה מצריך אישפוז של 3 ימים רציתי לדעת מה דעתך בנושא והאם כדאי בכלל ומה רמת הסיכון??? מקריאה באינטרנט הבנתי כי זו תרופה נסיונית ועוד לא ניתן לדעת אם יש לה השלכות בעתיד כשהילד יגדל. תודה מראש סיון

לא מדובר בתרופה נסיונית התרופה מוכרת, כולל בשימוש בילדים זה כ 60 שנים הסיבות העיקריות לשימוש בתרופה הינן סיבות של הפרעה בתפקוד איבר, או הפרעות אסטטיות ניכרות. אם ההפרעה אינה משמעותית, אין הכרח בטיפול. אם יש אינידקציה לטיפול - כדאי לטפל - תופעות הלוואי זניחות בהשוואה לתועלת הצפויה.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור