אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

22/09/2014 | 11:39 | מאת: adel

סובלת מאטופיק דרמטיטיס. מעוניינת לנסוע לים המלח לעשרה ימים, האם תוכל להציע לי איזה טיפולים כדאי לקחת לעור. בתודה מראש ושנה טובה לעכולם אדל.

המרכיב העיקרי בטיפול הינו חשיפה לשמש - הטיפול יבוצע פעמיים ביום, בבוקר ואחה"צ. בין השעות 08.00 ל – 11.00 בבוקר ובין 14.30 ל – 17.00 אחה"צ. יש להקפיד על שתייה מרובה, ועל מנוחה בצל בין הטיפולים. במהלך השבוע הראשון לטיפול, תיעשה החשיפה לשמש לפרקי זמן העולים בהדרגה, ע"פ סוג העור ועונת השנה, החל מ – 15 דקות פעמיים ביום ועד לשלוש שעות, פעמיים ביום. טרם החשיפה תבוצע רחצה הדרגתית בים החל מעשר דקות פעמיים ביום, ועד ל 20 דקות פעמיים ביום. אם לא התפתחה כל אדמומית ניתן להעלות את משך החשיפה למחרת ברבע שעה. במידה ונוצרה אדמומית קלה מומלץ משך חשיפה זהה ביום למחרת. אודם משמעותי הינו אינדיקציה לירידה במשך החשיפה בכרבע עד חצי שעה בכל חלק של הטיפול (פעמיים ביום).

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור