פוטותרפיה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

08/09/2014 | 21:39 | מאת: נעמה

בתי בת ה-7 סובלת מאטופיק דרמטיטיס קשה כבר מעל 3 שנים. נשללו אפשרויות של דלקת ממגע וכל המשחות הסטרואידיות וגם הטיפולים האלטרנטיביים לא עוזרים. הציעו לנו לנסות פוטותרפיה, אך הבנתי שמדובר על טיפול ארוך של כמה חודשים.א. האם זה אכן טיפול כה ארוך? ב. האם יש בו סיכון לסרטן? ג. האם הוא מקל רק בזמן הטיפול ואחרי שמפסיקים הכל חוזר או שמקל לתקופה ארוכה?

הטיפול מבוצע 3 פעמים בשבוע בד"כ השגת שיפור לאחר 40-50 טיפולים - כ 3-4 חודשים הטיפול להעלות שכיחות נזקי שמש, בין השאר גידולי עור שאינם מלנומה - והסיכון בהם נמוך, מחייב מעקב בלבד נועד להעביר המטופל ממצב של דלקת עור אטופית קשה ולא נשלטת, למחלה קלה יותר ונשלטת

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור