גרונולומה אנולרה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/08/2014 | 23:32 | מאת: מוטרדת

דר שלום רב , שאלה שקשורה אלי ( בת 35 ),אודה להתייחסותך על אף גילי :-).. מגיל צעיר 18 סבלתי מגרד במרפקים ללא סימן משמעותי . כשהתחתנתי אני זוכרת שהגרד החריף והפך לסימן בולט יותר ( גיל 27) . מאותה תקופה, הגרד בא וחלף כאשר לפני כ 4 שנים החל גרד גם בקרסוליים שהיה ממש בעל סימן שטוח , הגרד החריף והותיר אחריו סימן צלקתי שטוח . במשך אותו הזמן , גם הגרד במרפקים החריף והפך בולט בעל צורת קשקשים והיום זה כבר בצורת גרעיני רימון אדומים . על אף שהסימנים בקרסול וביד נראים שונה , הובחנתי לפני כשנה וחצי כסובלת מ- גרנולומה אנולרה. ( זאת הבחנה שאוששה עי ביופסיה) . אציין שמספר רופאים אבחנו לאורך התקופהכי מדובר בפסוריאזיס על אף שלא כך היה הדבר . לאורך השנים קיבלתי טיפול של משחות קורטיזון למיניהן גם בתקופה שלאחר האבחנה הנכונה . כיום, אין גרד אך נראה כי הסימנים עמדו ונותרו באותו מצב . בקרסוליים נראה כאילו נכוותי בשני הרגליים , ובמרפקים בידים יש לי מעין שושנים אדומות עם גבשושיות אדומות .. בזמנו נאמר לי עי הרופא שאבחן את הבעיה כי מעבר למשחה אין מה לעשות ומה שישאר לאחר הטיפול במשחה זאת כנראה התוצאה הסופית. אני חייבת להודות כי הנושא מטריד אותי מאוד מבחינה אסטטית ובאמת קשה לי לקבל את העובדה שאין מה לעשות :-( . אציין כי כיום אני בהריון ונראה כי במרפקים הסימנים נראים יותר ויותר בולטים ( על אף שאין תחושת גרד) . אני פונה אליך כאדם ששמו הולך לפניו בתחום רפואת העור ושואלת בדאגה : האם באמת יתכן שאין יותר מה לעשות ? האם אין טיפול שיכול להעלים את הנגעים ? לפי מה שראיתי באינטרנט זו מחלה שבאה והולכת ולא בהכרח משאירה סימנים , כיצד יתכן שאני כבר כמה שנים מסתובבת עם הנגעים האלו ללא שיפור (מלבד הגדר כמובן) ואף עםשינוי לרעה במרפקים? ( אציין כי אין לי בעיית סכרת חלילה ) רופא אחר אף הוסיף ואמר כי כל המשחות ברגליים גרמו לצלקת וכי הסימנים בקרסוליים הם בכלל צלקת שנותרה לעור שנאכל ... היתכן שאין תרופה אחרת לבעיה ? האם פשוט לקבל המצב ולא להיות אופטימית ? אודה מאוד על התייחסותך , מתנצלת מראש על אורך השאלה . תודה רבה ,

אם אכן מדבר בגרנולומה אנולרה, יש מספר טיפולים אפשריים התלויים במידת המופשטות של המחלה, בחלקם טיפולים מקומיים ובחלקם סיסטמיים. יש לפנות לרופא עור או למרפאת עור באחד מבתי החולים לשם קביעת האבחנה והטיפול

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור