סימנים לבנים בגב כף היד

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/07/2014 | 10:24 | מאת: שירה

לפני כחודשיים וחצי הופיעו לי כתמים לבנים בגב כף יד ימין ובאגודל יד שמאל. הלכתי לרופא עור והוא אמר שיש לי היפופיגמנטציה או טראומה של העור מחשיפה לחומר מסוים. אציין כי השתמשתי בחומרי ניקוי להלבנה די חריפים כמו רם להלבנה. הוא נתן לי שימוש בדרמובט. במקביל עשו לי טסטים של אלרגיה והתברר שאני אלרגית לניקל (הלכתי עד להופעת הסימנים עם טבעות זהב לבן עם ציפוי ניקל ושמתי לב שהציפוי ירד מהטבעות כמעט לגמרי. אציין גם שבסמוך להופעת הכתמים הייתי באירוע ובאותו יום היה מאוד חם ומאוד הזעתי בכפות הידיים. אני מרחתי כל הזמן קרם על הידיים מפני השמש דבר שהגביר את הזיעה ואחרי זה שמתי לב שהציפוי ממש ירד מהטבעות). לאחר טיפול של חודשיים בדרמובט כמעט הכל נעלם. הרופא אמר לי להפסיק להשתמש במשחה אך הכתמים מתחילים להופיע שוב. הוא נתן לי אילדל להמשך טיפול. הייתי אצל רופא נוסף שאמר שלפי דעתו זה אולי יכול להיות ויטילגו אך הוא לא בטוח. איך אפשר לדעת בוודאות מה יש לי? האם יש טסטים או בדיקות דם מסוימות לשלול או לאמת ויטיליגו? האם יש רופאים שמתמחים ספציפית במחלה הזו? אני לא רוצה להישאר בחוסר ודאות לגבי המצב ואני כבר מאוד מבולבלת כי כל רופא אומר משהו אחר. אציין כי במשפחה אין היסטוריה של ויטיליגו

לפנות למרפאת עור בבית חולים - שם ניתן לבצע ברור לגבי הגורם והאבחנה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור