טיפול ממושך באטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

09/06/2014 | 19:07 | מאת: ETGOHOME

שלום, בעלי סובל ממחלת דם ומטופל בהידראה 500מג ליום( Hidroxicarbamida). לאחרונה החלה אצלו פריחה שנראית כמו אקזמה בגב, בבטן, ליד הברך מקדימה, ובמרפקים חלק חיצוני, שהגיע עד מצב של זיהום מקומי שטופל במחזור של 10 ימים אנטיביוטיקה אורלית, 15 יום של סטרואידים אורלי, ומשחת סטרואידים עם אנטיביוטיקה , הזיהום נרפא לחלוטין ורוב הגרד נעלם גם. נאמר לנו להמשיך למרוח diproderm כל עוד יש גרד חדש. עברו כבר 6 שבעות וכל יום יוצא גרד חדש במקום אחר בגוף, אמנם לא מתפתח יותר מדי אבל גם לא מפסיק להופיע. בביקור שני אצל רופא העור ואחרי ששאלנו אם זה בסדר להשתמש בקרם סטרואידים לאורך זמן , הוחלף הטיפול לprotopic נאמר לנו שאפשר להשתמש בקרם במשך חודשים. האם אכן כך? מה הסיכון בטיפול זה ומה הן תופעות הלוואי שלו? ועוד שאלה - האם ידוע על קשר בין טיפול ארוך תווך ( שנה פלוס) בהידראה ואטופיק דרמטיטיס? אודה על כל פיסת אינפורמציה תודה מראש

הידריאה יכול לגרום לפריחה וגרד, ולכן יתכן שמדובר בתופעת לוואי לטיפול ולא בדלקת עור אטופית. יש להתייעץ עם הרופא המטפל. באופן עקרוני ניתן להשתמש בפרוטופיק תקופות ממושכות

11/06/2014 | 02:26 | מאת: ETGOHOME

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור