תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

01/06/2014 | 23:10 | מאת: יאיר

שלום, בדיקה ביופסיה אחת אבחנה minimal superficial perivascular dermatitis וגם few scattered intraepithelial lymphocytes. בדיקה שנה לאחר מכן אבחנה spongiotic dermatitis. בנוסף קיים IgE גבוה בהרבה מהנורמה, אלרגיות שונות ונגעי עור ללא גרד. 1. מה הפירוש של 2 תוצאות הביופסיה? 2. האם האבחנות מתאימות ל parapsoriasis/Early MF בגלל שאין גרד או ל atopic dermatitis בגלל ה IgE הגבוה והאלרגיות?

התשובות מתאימות לדלקת של העור. בהעדר גרד , לא מתאים לדלקת עור אטופית. התשובה ההיסטולוגית לא מתאימה ל MF

03/06/2014 | 01:26 | מאת: יאיר

תודה רבה על התשובה. אפרט קצת יותר כדי לקבל תמונה מלאה יותר. ישנם נגעים רבים בגוף כש-2 מהם מגרדים ומעקצצים. לאחר יומיים-שלושה ללא מקלחת נוצר גרד כללי בגוף (לא רק בנגעים עצמם). נוסף על כך יש קשקשת כרונית ומגרדת בקרקפת, גרד בגבות ולעיתים קשקשת (ניזורל, T-GEL ואגיספור שיפרו מעט אך לא פתרו את הבעיה ושמפו נגד קשקשים עוזר למספר ימים). קיימת אלרגיה לקרדית אבק הבית ומספר אבקנים, וכן נזלת אלרגית וקרטוזיס פילאריס. האם האבחנה יכולה להתאים לפאראפסוריאזיס או לסוג אקזמה ללא גרד (למרות שקיימת אלרגיה ו-IgE גבוה) ? האם קיימים מקרים נדירים של אטופיק דרמטיטיס ללא גרד, כששאר הקריטריונים לאבחנת אטופיק והאבחנה הקלינית וההיסטולוגית מצביעים לכיוון אטופיק? האם חיסון בזריקות כנגד אלרגיה יכול להיות אפקטיבי גם לשיפור דלקת העור?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור