שימוש במעכבי קלצינאורין

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

19/05/2014 | 03:08 | מאת: גל

שלום, האם שימוש באלידל/פרוטופיק יכול להיות אפקטיבי, אם טיפול פוטותרפי עזר רק לחלק מהנגעים? האם כדאי לנסות את הפרוטופיק אם אלידל לא יעזור (או להיפך), או שמכיוון ששתיהן כוללות חומרים מאותה משפחה, גם המשחה השנייה לא תהיה אפקטיבית? מי משתי המשחות (אלידל/פרוטופיק) אפקטיבית יותר בנגעים שקשים יותר לטיפול? אפשר להשתמש בפרוטופיק באיזור הפנים ומקומות יותר עדינים?

לא ציינת באיזה מחלה מדובר. בדלקת עור אטופית - פרוטופיק יעיל יותר מאלידל, ומיועד למקרים קשים יותר. בדלקת עור אטופית שלא הגיבה לפוטותרפיה - מדובר במקרים קשים ולכן לא יגיבו לטיפול מקומי בחוסמי קלצינאורין, ובדרך כלל יהיה צורך בשלב זה בטיפול סיסטמי. ניתן להשתמש בפרוטופיק גם לפנים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור