אלידל ופרוטופיק

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

15/05/2014 | 13:01 | מאת: דורון

שלום, מה ההבדל בין אלידל לפרוטופיק בטיפול באטופיק דרמטיטיס מבחינת אפקטיביות? מי מ-2 המשחות מתאימה יותר לטיפול בשטחים נרחבים ומפושטים של הנגעים? האם תופעות הלוואי של הסטרואידים שגורמים לאחר סיום השימוש החמרה מהירה והתלקחות של האטופיק (אפקט הריבאונד), קיימים גם באלידל ובפרוטופיק? האם קיימות תופעות לוואי אחרות כמו שיש בסטרואידים?

פרוטופיק על בסיס שומני והינו יעיל יותר בטיפול מאלידל שהינו על בסיס קרם, ולכן מיועד לטיפול במקרים קשים יותר. אין לתרופות אלה את תופעות הלוואי של סטרואידים מקומיים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור