קונסיל - סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  טחורים

24/04/2014 | 22:46 | מאת: צבי

שלום סבלתי בעבר מפיסורה, לאחר שנים של טיפול שמרני לא מוצלח, עברתי ניתוח, ומאז אין לי פיסורה אחורית. מה שכן יש לי, זה טחורים ברמה כזו או אחרת, ודימומים קלים בניגוב כנראה מפציעות קטנות בפי הטבעת. רציתי לשאול: האם הדימומים הללו בעיתיים? זה יכול להצביע את בעיה משמעותית או שזה משהו נקודתי? מעבר לכך שזה שורף ו/או מכתים את הנייר בניגוב זה לא מפריע לי ביציאות. בזמנו הומלץ לי להשתמש באופן קבוע בקונסיל, האם אפשר להשתמש בזה באופן קבוע או שזה גורם להתמכרות של המעיים, ועם ההפסקה תבוא החמרה? מה הכמות הנדרשת ? באם יש לי יציאות על בסיס יומי, עדיין יש צורך בקונסיל? האם קונסיל וסובין שיבולת שועל (שיש לה ייתרונות בריאותיים נוספים לבעיות כולסטרול ועוד) עושים את אותה פעולה? תודה

26/04/2014 | 11:34 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הסכנה בטחורים היא הדימום - פעם סמלי ופעם מסיבי עם סיבוכים וכו' בנוסף לפגיעה הקבועה באיכות החיים הקונסיל לא ממכר כי אינו נספג - הכמות היא אינדיבידואלית הקונסיל ושיבולת השועל אינם אותו דבר בכלל יחד עם זאת אם צורב לך ביציאה סימן שעדיין יש לך פיסורה

מנהל פורום טחורים