התפרצות אקנה נוראית בין לילה

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

18/09/2016 | 12:29 | מאת: ליאת

שלום רב אני בת 44, ללא ילדים. סבלתי מאקנה בגיל ההתבגרות וטפלתי בגלולות, שעזרו מאד. בעשור האחרון אני בלי גלולות, ויש מדי פעם אקנה, לא רציני. המחזור כרגע מאחר בשבוע. קמתי הבוקר וחשכו עיני- על הסנטר ובצידי האף עשרות, או אולי מאה(!)פצעי אקנה לבנים, מראה מחריד. בכל קנה מידה אובייקטיבי. לא הלכתי לעבודה. אני בבית אובדת עצות ולא מעיזה לצאת. מרחתי חלבון ביצה וגם מיץ לימון. שותה הרבה מים. אוכלת אורז ובטטה. לפני כשלוש שנים הייתה התפרצות ממש זהה, בלילה אחד, כשהייתי בטיול בחו"ל. גם אז- המחזור אחר, ובעצם לא הגיע באותו החודש. אז אני מבינה שיש כאן התפרצות על רקע הורמונלי, ותוהה מה לעשות, מהו ההסבר המדוייק, מה הצפי... ה צ י ל ו תודה רבה

ליאת שלום בהסתייגות שלא ראיתי מצבך ,סביר להניח שזה על רקע הורמונלי ראי איחור מחזור . לא ממליץ על החומרים שמרחת .הפתרון להגיע לרופא עור לבדיקה והמשך טיפול .

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות