אקנה והורמונים - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

29/08/2016 | 14:42 | מאת: מיכל

שלום ד"ר שמואל, בת 24 עם שחלות פוליציסטיות. יש לי אקנה ברמה קלה בינונית כבר מס' שנים. ניסיתי לטפל באמצעים חיצוניים (רפואיים וקוסמטיים) + שינוי תזונה. יש שיפור אך לא פתר את הבעיה. לא רוצה לקחת גלולות (לקחתי בעבר). שוקלת רואקוטן. שאלות: 1. האם לנשים עם בעיות הורמונליות כנ"ל ועודף אנדרוגנים יש טעם לקחת רואקוטן לטווח השפעה יותר מקצר? אם מקור האקנה הוא הורמונלי, יכול להיות שהרואקוטן הוא פתרון שטחי וזמני? (הבעיה תחזור). 2. האם ניתן לקחת אותו (כמות ומשך נטילה) בהתאם לחומרת האקנה? קצת חוששת מתופעות הלוואי ואעדיף לקחת כמה שפחות אם ניתן. 3. האם כשהאקנה הוא הורמונלי (בגילאי 20+) יש עדויות לכך שניתן להעלימו באמצעות תזונה או תוספים ? בתודה מראש

במקביל אפשר לטפל בגלולות ורואקוטאן זה הטיפול היעיל למצב שתארת

ניתן לשלב עם אנדוקור. לא ניתן להעלים באמצעות תוספי מזון.

19/09/2016 | 18:12 | מאת: שיר

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות