יובש בעקבות אדפרין

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

22/01/2016 | 09:41 | מאת: חנה

שלום רב, אני בת 30 סובלת מאקנה קלה (עפ אבחנת רופאת העור). פצעים מאוד שטחיים שנראים יותר כמעיין פריחה ("חררה") במצח ומעט התפרצויות באיזור הסנטר. ניתנה לי משחת אדפרין לשימוש של 3 חודשים. כבר לאחר השימוש הראשון הופיע יובש עם קילוף קל ומעט אדמומיות. לאחר השימוש השני (שעשיתי עם הפסקה של יום בינהן) התופעות מעט החמירואם כי עדיין נסבלות. רציתי לדעת האם תופעות אלו מחייבות הפסקת שימוש? האם בשימוש פחות - פעמיים בשבוע תיתכן גם הטבה במצב העור. האם העור מתרגל והופך פחות רגיש ויבש? ותוך כמה זמן צפויה ההתרגלות והשיפור? אני מתחתנת בעוד חודשיים וקצת ומאוד חוששת שהעור לא יתאזן שוב וישאר יבש. כמו כן האם מומלץ להשתמש בקרם לחות עשיר יותר מקרם של עור מעורב (שנראה ככזה שלא מספיק ליובש שנגרם בעקבות המשחה)למשל קרם פנים עדין לתינוקות? תודה.

בהסתייגות שלא ראיתי מצב פניך אנני יכול להמליץ על טיפול .הטיפול שניתן לך על פניו נראה נכון . אין למרוח קרמים שומניים הרי הם מבטלים את יבוש הפצעים תוך כמה זמן שיפור????? אנני יכול לדעת תלוי במצב פניך

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות