אקנה חריף לאחר נטילת גלולות

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

26/04/2015 | 12:47 | מאת: אסתי

שלום ד"ר, אני בת 25, אמא ל-2 הפסקתי את נטילת גלולות דיאנה לפני כחודשיים וכמובן, האקנה חזר- ביג טיים, אך רק באזור הסנטר. (יש לי הסטוריה ממושכת של אקנה). בעברי נטלתי רואקוטן במשך 4 חודשים והופסק הטיפול עקב חתונה. ניסיתי ליטול בשנית, אך לאחר דלקת במעי (בזמן נטילת הרואקוטן) ובדיקת גסטרו, רופא הגסטרו טען שיכול להיות מאוד שהרואקוטן גרם את הדלקת הנ"ל ושוב הפסקתי. שאלתי: 1. האם ייתכן שרואקוטן עלול לגרום לדלקת במעי? 2. האם לדעתך כדאי שאחזור ליטול רואקוטן למרות מה שרופא הגסטרו טען? 3. אם באמת אטול רואקוטן, האם כדאי להתחיל בקיץ (אני לא אישה של שמש)? והאם טיפול פוטותרפי יכול לעזור להפחית את תופעות הלוואי של הרואקוטן? (יובש, פצעי יתר וכד') מודה לך מאוד!! אסתי

אסתי שלום באופן עקרוני לא ממליץ ליטול רואקוטאן בקיץ .טיפול משולב של פוטותרפיה ורואקוטאן בהחלטעוזר להפחתה של תופעת ההתפרצות של האקנה ,כמו כן ניתן אז במינון נמוך אם זאת מיכיוון שהיו בעיות בנטילת הרואקטאן בעבר לא ממליץ

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות