כאבים חזקים ברגליים וחולשה שפוגעים בתפקוד

דיון מתוך פורום  כאב

29/08/2015 | 22:49 | מאת: אלה

שלום רב! אמא שלי בת 74, עוברת בירור עקב כאבים מטרידים מאוד וחולשה גדולה ברגליים שנמשכים כבר יותר מחצי שנה. הכאבים התחילו אחרי ברונכיטיס קשה מאוד ושפעת ואף רופא לא מצליח למצוא סיבה. בדיקות של ראומטולוג ונוירולוג תקינות, בדיקות דם ומיפוי עצמות,MRI עמוד השדרה היו בגדר הנורמה. בCT ריאות נגע היפודנסי בקוטר 14 מ''מ מתחת לוורידים פולמולאריים מימין צמוד לעליה שמאלית של הלב. פרט לזה נראה שאין ממיצעים חריגים. רופא רדיאולוג ממליץ על המשך בירור. האם יש סיבה לדאגה?אילו בדיקות מומלץ לבצע? האם לממצע הנ''ל בCT יש קשר לכאבים ברגליים לדעתך? מתנצלת על האורך, אנחנו כבר יותר מחצי שנה מחפשים פתרונות להקלה... אשמח לכל עזרה, המון תודה מראש!

06/09/2015 | 17:03 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אכן המצב דורש ברור. יש לשלול מספר רב של מצבים. יש לאבחן באופן מדויק יותר את הממצא בבית החזה. הפרעה בזרימת הדם ברגליים יכולה להיות קשורה לממצא זה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב