שאלות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/12/2016 | 04:14 | מאת: שיר

שלום, בני בן 9 התחיל לצרוך רספידרל לפני חצי שנה בגלל טיקים מרובים, התחלנו במינון נמוך 0.3 מ"ג והעלנו אותו. לפני מספר ימים החלו לו טיקים נוראיים והרופא החליט להעלות את המינון ל1 מ"ג פעמיים ביום. האם הטיקים הם לא תופעת לוואי של התרופה, האם העלאת המינון לא מחריפה את עניין הטיקים ותגרום נזק בלתי הפיך?

ריספרדל הוא טיפול להפרעות טיקים ולא גורם להם, במינונים גבוהים הוא יכול לגרום להפרעות תנועה אקטסרפירמידליות שהן שונות מטיקים. לעתים נותנים את הטיפול ביחד עם תרופות להפרעות קשב וריכוז שמכילות מתאמפתמינים או אמפטמינים (ריטלין, קונצרטה, אדרל) ואלו ידועות כגורמות לטייקים. יש תיאור מקרה אחד על גמגום שהופיע לאחר טיפול בריספרדל. אם יש החמרה במצב כדאי לחזור בהקדם לפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום סכיזופרניה