סכיזוורפניה - שאלה לגבי החלמה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/12/2016 | 15:08 | מאת: דד

האם במחלה זו מטופלת שהתפרץ אצלה בגיל צעיר ונוטלת כדורים היום כ8 שנים ללא שום התקף ונראית בריאה לחלוטין , מקיימת אורח חיים נורמלים לגמרי , האם ניתן לקבוע חד משמעית שהסיכויי שתתפרץ אצלה שוב הוא כמו כל אדם אחר , (כמובן במידה ותתמיד בטיפול הרפואי)

הסיכוי לפריצה של מחלה מתייחס לעצם קיום המחלה ולא לסיכוי להתקפים הפסיכוטיים נוספים מהרגע שהתפרצה מחלה. לאחר התקף פסיכוטי ראשון הסיכוי להתקף שני הוא 12-25% בשנה באנשים שמקבלים טיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות לעומת 50-75% באנשים שלא לוקחים טיפול תרופתי. על הסיכוי להתקף נוסף משפיעים גורמים נוספים כמו ארועי דחק, שימוש בסמים וכו', אי אפשר לדעת מראש האם יהיה התקף נוסף או לא, יש אנשים שעוברים התקף אחד בלבד.

מנהל פורום סכיזופרניה