ערעור אישי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/11/2016 | 17:29 | מאת: בנימין

פסיכיאטר מחוזי יכול להכריח אדם לקבל טיפול כפוי במרפאה של בתרופות אחרות ממה שהוא לוקח כרגע ואם כן איך משנים את זה ? מתי יש וועדות לדברים האלה ואיך משתחררים ?

29/11/2016 | 21:38 | מאת: בינימין

יכולים לשלוח איש לבי"ח פסיכיאטרי בגלל פשלה בכתובת בגלל שהוא גר בעיר אחרת והבימ"ש שנתן ת'צו למרפאה יושב במקום אחר ויצא שהוא לא הגיע ללקחת תרופות בגלל זה ?

אם מטופל לא התייצב במרפאה כפי שהורה בית המשפט המשטרה יכולה להביא את המטופל למרפאה. רק אם יש עילה לאשפוז כפוי ניתן לאשפז ללא הסכמה.

פסיכיאטר מחוזי יכול להוציא הוראה לטיפול מרפאתי כפוי, המרפאה יכולה להחליט על שינוי בטיפול התרופתי. ההוראה מסתיימת באופן אוטומטי אחרי חצי שנה, לכן בחודש השישי לטיפול מנהל המרפאה צריך לבדוק את המטופל ולהחליט האם יש עילה להאריך את טיפול כפוי ולשלוח בקשה לפסיכיאטר המחוזי. אם רוצים לערער על ההוראה ולא לחכות שתפוג יש לבקש מן הרופא המטפל להגיש לועדה פסיכיאטרית מחוזית.

מנהל פורום סכיזופרניה