זכרון חלש לפציינטים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/11/2016 | 20:57 | מאת: רן

ויטמינים B12 וכדורים עם פוספטידילסרין וחומצה פוספטידית באמת עוזרים לזכור יותר טוב במיוחד לאנשים עם בעיות נפשיות שלוקחים CLOPIXOL ?

פספטידיל סרין הוא פוספוליפיד המהווה מרכיב חשוב בממברנות התאים בגוף, אנחנו מקבלים את החומר במזון אבל יכולים ליצר אותו בעצמנו. חומצה פוספטידית היא גם פוספוליפיד, ממנו נוצר גם פוספטידיל סרין, יש לה תפקידים חשובים בהעברת אותות בתא. הטענה שתוספת של פוספטידיל סרין, חומצה פוספטידית או לציטין עוזרת לשיפור הזיכרון והיכולת השכלית בגיל מבוגר לא הוכחה באופן מובהק בניסויים בבני אדם. יתכן ותוספת של פוספטידיל סרין יכולה להוריד את ההידרדרות בדמנציה. B12 הוא ויטמין החשוב ביצירת כדוריות דם אדומות ובפעילות מערכת העצבים המרכזית. אין לנו אפשרות לייצר את הויטמין ואנחנו תלויים בקבלה שלו ממזון, הספיגה של הויטמין במערכת העיכול מורכבת ולכן שכיח חוסר בויטמין זה, בעיקר אצל צמחונים או טבעונים שלא מקפידים על אכילת מזון עשיר בויטמין. חוסר שלו יכול לגרום מלבד אנמיה גם להפרעות נוירולוגית ונפשיות קשות. לכן חשוב לבדוק את הרמה שלו בדם. אין עדות שתוספת שלו יעילה בשיפור זיכרון או יכולת שכלית מי שאין מחסור בויטמין. אין מחקרים שהוכיחו באופן מובהק שהוא משפר תסמינים נפשיים אם אין מחסור. לא ידוע לי על קשר לקלופיקסול.

מנהל פורום סכיזופרניה