שאלה על תרופות פסיכיאטריות והשפעתן, עזרה...

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/10/2016 | 12:52 | מאת: מיכאל נ

שלום וברכה אני נוטל: אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג שוקל 106 וגובה 1.77 בעקבות עליה במשקל עשיתי בדיקות דם עם ובלי התרופות (לראות כיצד הן משפיעות על המערכת המטבולית) ראיתי שיש שינויים בטריגליצרידים ובבלוטת התריס התוצאות הן: TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl רציתי לדעת, מהתרופות הנ"ל שאני לוקח - למי יש את ההשפעה הכי גבוהה על שני ערכים אלו? אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג תודה מראש

יש מקרים בודדים של היפותירוידיזם לאחר נטילת למיקטל ומדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד, לא ידוע על קשר בין תפקוד בלוטת התריס לבין לוסטרל. לוסטרל מעלה רמת טריגליצרידים ברמה נמוכה (כ-5%), יש מקרים בודדים שבהם דווח על עליה בטריגליצרידים עם למיקטל. לתרופות אנטיפסיכוטיות, בעיקר מן הדור השני, יש תופעות לוואי מטבוליות הכוללות עליה ברמת סוכר בצום, עליה ברמת השומנים בדם, עליה בתיאבון ובמשקל. מבין התרופות האנטי פסיכוטיות אביליפיי גורמת להכי פחות תופעות לוואי מטבוליות אבל באופן נדיר תוארו גם מקרים של עליה ברמות טריגליצרידים. בכל מקרה השינויים בתוצאות בדיקות הדם קטנים מאוד ולא סביר שתהיה להם השפעה קלינית.

מנהל פורום סכיזופרניה