שאלה לד"ר על בלוטת התריס..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/10/2016 | 22:27 | מאת: מיקי מ

שלום וברכה רציתי לשאול האם לוסטרל (במינון של 100 מ"ג) או למיקטל (במינון של 150 מ"ג) עלולים להשפיע על תפקוד בלוטת התריס ועל הטריגלצרידים ולהוריד אותם? או שמה שמשפיע על ערכים אלו הן בעיקר תרופות אנטי פסיכוטיות? תודה מראש ושבוע טוב..

יש מקרים בודדים של היפותירוידיזם לאחר נטילת למיקטל ומדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד, לא ידוע על קשר בין תפקוד בלוטת התריס לבין לוסטרל. לוסטרל מעלה רמת טריגליצרידים ברמה נמוכה (כ-5%), יש מקרים בודדים שבהם דווח על עליה בטריגליצרידים עם למיקטל.

מנהל פורום סכיזופרניה