כמה שאלות לגבי תרופות ותופעות לוואי שלהן..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/10/2016 | 00:43 | מאת: אריק וולך

שלום וברכה, כמה שאלות ידוע שלוסטרל מעכבת אורגזמה בתופעת הלוואי שלה רציתי לדעת האם כמה שהמינון יהיה גבוה יותר - כך האורגזמה בעצם תתעכב יותר? או שזה לא משנה אם אקח מינון של 50 או 150 מ"ג? עוד שאלה אם פאקסט 60 מ"ג גרם לי לאפיזודה פסיכוטית - האם גם לוסטרל 200 מ"ג יגרום לפסיכוזה? או שאלו תרופות אחרות? הרי שניהם SSRI.. (יש לציין שהלוסטרל נלקח יחד עם 150 מ"ג למיקטל) ושאלה אחרונה האם יש סיכוי גבוה יותר להשמנה כשאתה נוטל לוסטרל ואבילפיי יחד מאשר שאתה נוטל רק לוסטרל? (מדובר על מינון 5 מ"ג אבילפיי ו150 מ"ג לוסטרל) תודה מראש ושבוע טוב

תופעות הלוואי המיניות של תרופות ממשפחת SSRI הן תלויות מינון. אין מחקרים המוכיחים בברור שתרופות מקבוצת SSRI גורמות לפסיכוזה, הן כן יכולות להביא לפריצה של אפיזודה מאנית, ואם סרוקסט גרם לכך, גם לוסטרל עלול לגרום לכך. באנשים עם הפרעה דו-קוטבית לא מומלץ לתת תרופות נוגדות דיכאון בלי מייצב מצב רוחה. למיקטל הוא מייצב מצב רוח, אולם הוא פחות יעיל במניעה של אפיזודות מאניות. גם לוסטרל וגם אביליפיי עלולים לגרום לעליה במשקל אולם בשכיחות נמוכה מאוד, יחד עם זאת הסיכוי לתופעות לוואי מצטבר.

מנהל פורום סכיזופרניה