החלפת תרופות מזיפרקסה לאריפליי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/10/2016 | 09:39 | מאת: אמא

הרופא המליץ לבני בן 22 להחליף תרופה מזיפרקסה 10 מ"ג לאריפליי , הזיפרקסה מקשה עליו להתעורר בבוקר . בני לוקח את התרופה כבר ארבע שנים , עבר התקף אחד , עצמאי , עובד חלקית בסך הכל מגיב לה טוב ורוב הזמן הוא רגוע , יש לו הרבה פלשים מהאירוע שעבר ומידי פעם הוא חש מוטרד ממה שהיה . חשוב לציין כי הוא לא משלים עם מצבו ורוצה כל הזמן להוכיח לכולם שהוא בריא אבל מבין שהוא חלה ועבר את מה שעבר. קראתי שהחלפת התרופות היא לא פשוטה ואני מבקשת לשמוע מהניסיון שלכם על תופעות לוואי של האריפליי כל מה שתתרמו לידע שלי מבורך תודה

בכל החלפת תרופות יש סיכון להחמרה במצב. היתרון של אביליפיי היא בכך שהיא פחות סדטיבית (מרדימה) ופחות גורמת לתופעות לוואי מטבוליות כגון עליה במשקל, עליה בסוכר בצום ושינוי ברמת השומנים בדם. אביליפיי עלולה לגרום לאי שקט (אקטיזיה) בעיקר בעליה מהירה במינון. מאחר וזיפרקסה היא תרופה מרגיעה מאוד הפחתת מינון זיפרקסה והוספת אביליפיי במקביל יכולה לגרום לאי שקט ולכן מומלץ לבצע את ההחלפה באופן איטי ומדורג.

מנהל פורום סכיזופרניה