תקפות זריקה לסכיזופרנייה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/10/2016 | 15:58 | מאת: י.ב

שלום! יש לי אח שחולה בסכיזופרנייה.הוא מתגורר בחול ומקבל זריקה(אנטי פסיכוטית) פעם בחודש. הוא מתכוון לבקר בארץ בעוד חודש ואמר לי שבימים אלו הוא מקבל זריקה שמחזיקה כחודש. בארץ הוא יהיה בערך 4 ימים לאחר תוקף הזריקה (אמר לי שהתרופה בדם ושזה בסדר "זה גבולי") האם רצוי שיקבל זריקה נוספת בסמוך ליציאתו לחופשה בארץ? תודה

בהנחה שאחיך במצב יציב השפעת התרופה לא חולפת מהר כל כך. בנוסף לרוב התרופות הניתנות בזריקה יש כדורים המכילים את אותו חומר פעיל, אחיך יכול לבקש מן הרופא שלו כדורים לימים עד לקבלת הזריקה. בכל מקרה כדאי שיצטייד במכתב מן הפסיכיאטר המטפל בו בחו"ל הכולל את האבחנה, הטיפול התרופתי והמצב הנוכחי, כדי שאם ירגיש רע יוכל לפנות לפסיכיאטר בארץ, באופן פרטי או במיון פסיכיאטרי.

מנהל פורום סכיזופרניה