היסטוריה רפואית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2016 | 08:20 | מאת: X

איך רופא קובע אם איש מסויים הוא פסיכוטי עכשיו מבדיל בין רע לטוב ואחראי למה שעשה ?

07/10/2016 | 14:11 | מאת: א

לא רופא קובע, פסיכיאטר קובע על סמך שיחה. גם הוא לא יכול לדעת בוודאות אם מישהו אחראי למעשיו. לדוגמא, יבוא אדם ויגיד שהיה אלים כלפי מישהו כי הוא חשב שהוא נאצי, אם הפסיכיאטר מאמין לו אז הוא יכול לקבוע שזה נעשה בגלל מחלה נפשית.

פסיכיאטר קובע את המצב הנוכחי בבדיקה, מצב פסיכוטי מתבטא בפגיעה בבוחן המציאות, כלומר ביכולת להבדיל בין המציאות החיצונית לפנימית.

מנהל פורום סכיזופרניה