ביטוח לאומי וקצבת נכות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/10/2016 | 22:38 | מאת: יורם

שלום רב, יש לי מס' שאלות.. האם מבחינת ביטוח לאומי אתה חייב להיות מטופל תרופתית בכדי לקבל קצבת נכות? האם יש אנשים שלא לוקחים תרופות ומקבלים קצבת נכות? האם ביטוח לאומי רשאי לדלות עלייך מידע מקופת החולים שלך ישירות ללא ידיעתך? ז"א האם הוא יכול לדעת אילו תרופות אתה קונה? האם אתה רוכש את תרופות המרשם שלך? או שלא? או כמה פעמים אתה מבקר את הפסיכיאטר שלך בלי שתאמר להם? האם הוא יכול להוציא את המידע הזה בלעדייך וישירות דרך הקופת חולים\בית חולים בו אתה מטופל? יש לציין שכרגע אני מקבל קצבת נכות זמנית 40 אחוז רפואי ו100 אחוז אי כושר. אני זוכר שכשהגשתי את התביעה חתמתי על הסכם ויתור סודיות - האם הם יכולים לעשות בו שימוש ולהוציא את המידע שכתבתי הנ"ל? תודה מראש

הכרה בנכות לא תלויה בטיפול התרופתי, גם לא בתדירות המעקב הפסיכיאטרי. אם הנכות שלך זמנית לקראת הועדה הבאה יבקשו ממך להביא מכתב על מצבך הנוכחי מן הפסיכיאטר המטפל, ואם לא הגעת באופן סדיר לפסיכיאטר הוא לא יוכל לתת לך מכתב. שרותי שיקום תלויים בשיתוף הפעולה ולכן עלולים לא להגיש אותך לועדת סל שיקום או שהועדה תדחה את הבקשות שלך. חתמת על ויתור סודיות כשהגשת את הטפסים להכרה בנכות, אבל לביטוח לאומי אין אינטרס להוציא מידע רפואי מכיוון שאתה זה שמעוניין להוכיח שיש לך בעיה נפשית כדי לקבל נכות, אם לא תוכיח לא תקבל הכרה בנכות.

מנהל פורום סכיזופרניה