עזרה בבקשה - מס' שאלות חשובות..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/09/2016 | 19:23 | מאת: אני

שלום וברכה ידוע ש-ssri לעתים גורם לדחף לסוכרים/פחמימות ראיתי את זה קצת על עצמי רציתי לשאול אם אני מפסיק לקחת את התרופה - מתי ההשפעה על הרצון\דחף לפחמימות מפסיקה? האם מידית עם הפסקת נטילת התרופה? או שלוקח לזה זמן? אם כן - כמה זמן? והאם לוסטרל ואביליפיי יחדיו גורמים ליותר תיאבון מאשר רק אם אני נוטל לוסטרל? כמה זמן לוקח לתרופות הנ"ל להתנקות מהגוף? מדובר במינונים 2.5 עד 5 מ"ג אריפליי 100 מ"ג סרנדה וגם נוטל למיקטל 150 מ"ג תודה מראש

בדרך כלל תופעות לוואי של תרופות חולפות עם הפסקת התרופה, במקרה של SSRI רוב התופעות חולפות לגמרי, אם כי דווח שההשפעה על התפקוד המיני יכולה להישאר. לחומר הפעיל לוקח מספר ימים להתפנות מהגוף, להשפעה לוקח יותר זמן, כמו שלוקחים מספר שבועות עד ש-SSRI משפיעים על דיכאון או חרדה, כך גם לוקח זמן להשפעה לרדת. אביליפיי בדרך כלל לא גורם לעליה בתיאבון אבל ההשפעה היא אישית.

מנהל פורום סכיזופרניה