ריספרדל וסוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/09/2016 | 15:40 | מאת: רינת

שלום רב. אני בת 35 חולה בסכיזופרניה ונוטלת 6 מ"ג ריספרדל, 20 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה שנגרמה מלפונקס). 1.לאחרונה עברתי מזיפרקסה לריספרדל אך היא גורמת לי לחוסר תיאבון והדבר מאוד מפריע לי. מה אפשר לעשות בנידון? 2. לקחתי תרופות אנטיפסיכוטיות רבות אך ללא הועיל באפקט הטיפולי או בתופעות הלוואי שלהן (פרפנן, הלידול, רידזין, גאודון, זיפרקסה, לפונקס, סרוקוול, אביליפיי, אינווגה,פנפט וכעת הריספרדל כאמור). גם תרופות אנטי דיכאוניות (כגון: ציפרלקס, לוסטרל וויאפקס) לא עזרו. התרופה האטיפית (מעדיפה מקבוצה זו בגלל התסמינים השליליים של המחלה מהן סובלת שנים) היחידה שנחשבת ליעילה שלא לקחתי היא הסוליאן. החשש שלי ממנה היא יצירת פרכוסים (שכן, יש לי אפילפסיה מהלפונקס), וגם משום שרשום בעלון לצרכן שלה שעלולה לגרום לירידה בתאי דם לבנים. היתה לי לויקופניה עקב הלפונקס ולכן היא הופסקה לי וכעת הלויקוציטים מאוד גבוליים גם ככה (רמה של 4.8). האם החששות אכן מוצדקים ויש או אין מקום לחשוב על אופציה של מעבר לסוליאן במצבי זה? 3. האם במינונים גבוהים הסוליאן אינו עוזר כלל לתסמינים שליליים? בתודה מראש, רינת.

אי אפשר לתת המלצה לטיפול תרופתי ללא בדיקה, בוודאי במקרה מורכב כמו שאת מתארת. במקרים מורכבים מקובל לבקש התייעצות עם כל צוות המרפאה לפני החלטה על שינוי בטיפול. סוליאן נמצא כמשפר סימנים שליליים במידה קטנה או יותר אצל כחצי מהאנשים בבדיקה של שלושה מחקרים על סוליאן, השיפור הגדול ביותר נמצא אצל אנשים עם מצב חמור יותר (יותר סימנים שליליים).

מנהל פורום סכיזופרניה