קאנאבידול לטיפוך בסכיסופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/09/2016 | 18:10 | מאת: יורם

שלום דוקטור ושלום ליתר הגולשים בפורום החשוב הזה.נחשפתי למידע על מחקרים שבהם נתנו ריכוזים של 800 מיליגרם עד 1500 מיליגרם (תלוי באיזה מחקר אחד בברזיל אחד בגרמניה...) קאנבידיול שהוא אחד מהקאנבידואידים שיש בצמח הקאנביס ואינו (הוא לא)חומר פסיכו אקטיבי שנתן תוצאות טובות ברוב החולים שאינם (שהם לא)עמידים לתרופות פסכאטריות "קונבנציונליות" ולפי דבריו של פרופסור רפי משולם (זוכה פרס ישראל ועוד כל מיני פרסים במדינות אחרות... המדען הראשון בעולם שעסק בחקר הקאנביס והפריד חלק מהחומרים הפעילים שישנם בצמח אחד מהשני)לא סבלו מתופעות לוואי קשות שנלוות לתרופות שאנחנו חולי הסכיסופרניה משתמשים קראתי באנטרנט נכון לזמן פרסום החומר הכתוב שישנם בארץ 5 חולי סכיסופרניה שקיבלו אישור לקאנביס רפואי (כנראה משתמשים בזני קאנביס בהם אחוז הקאנבידיול גבוה ואחוז החומר הפסיכו אקטיבי הוא כמעט אפסי (ישנם כאלה) האם ברשותך דוקטור יכולה להוסיף או לומר משהו בנושא?

13/09/2016 | 17:54 | מאת: יורם

בויקיפדיה תחת הנושא: "השפעות של קנביס" יש מחקר באנגלית שנמצא תחת תת הנושא "הקשר למחלות נפש" שורה שלישית מלמעלה קישור מספר 27.לאלה שנבהלים מהמילה קאנביס שיבינו קנבדיול הוא אחד הקנבידואידים בקאנביס וניתן באופן טהור לסכיזופרניה זאת אומרת לאחר שהפרידו אותו מה thc שהוא גם אחד הקנבידואידים אבל בניגוד לcbd קנבידיול ה thc הוא חומר פסיכו אקטיבי שעלול לעורר פסיכוטיות והוא גם אחראי על הרגשת ההיי אצל משתמשים קנבידיול cbd הראה תוצאות לא פחות טובות מתרופות אנטי פסיכוטיות לא טיפוסיות עם הקלה בתופעות הלוואי

במחקרים נמצא שריכוז גבוה של קנבידיול בקנאביס מפחית את ההשפעה הפסיכוטית של קנאבינול (THC). לפני חודש פורסם מחקר בחולדות על הפחתת פעילות דופמינרגית שגרם אמפטמין ע"י קנבידיול מה שיכול להסביר השפעה אנטיפסיכוטית. במחקרים בבני אדם נעשו עד כה: מחקר על 6 אנשים עם פרקינסון שפיתחו פסיכוזה הראה שיפור, מחקר על אנשים במאניה לא הראה שיפור, מחקר על 42 אנשים עם סכיזופרניה הראה שיפור. עדיין לא נעשו מחקרים בגודל שמקובל לעשות לפני אישור חומר כתרופה.

מנהל פורום סכיזופרניה